Toll Free: 0299 432 688
image

Het pijnboompittensyndroom (PNS)

Bittere smaak door pijnboompitten

Pijnboompitten worden veel gebruikt in salades en maaltijden. Veel mensen vinden ze lekker, maar er zijn mensen die een paar dagen na het eten van pijnboompitten een bittere smaak in de mond krijgen. Dit pijnboompittensyndroom, ook wel PNS (van het Engelse pine nut syndrome) genoemd, kan een paar dagen tot een paar weken duren.

Het pijnboompittensyndroom ontstaat na het eten van pijnboompitten. Niet meteen, maar meestal na een dag of twee. Mensen krijgen last van een allesoverheersende bittere smaak. Niks smaakt meer lekker en een bittere metaalsmaak overheerst. Niets, maar dan ook niets, helpt om de bittere smaak weg te krijgen. Vaak verergert het zelfs bij het eten of drinken van andere voedingsmiddelen. De aandoening wordt ook wel ‘cacogeusia’ of ‘metallogeusia’ genoemd.

Lees hier het volledige artikel..

You May Also Like